Ruten

Koldinghus er et kongeslot og et af Koldings varetegn, som blev grundlagt i midten af 1200-tallet. Slottet brændte i 1808 og stod i lang tid som en ruin, inden det blev restaureret. I dag fungerer Koldinghus som et museum og er en af Kolding største attraktioner. 

Slotssøen blev i slutningen af 1500-tallet anlagt af Dronning Dorthea og er Monarkens ejendom. I midten af søen ligger en lille robåd i tilfælde af, vi får kongelige gæster. 

Marielundssøen er en del af Koldings smukke skov, Marielund. Søen er en oplevelse hver på alle tidspunkter af året. 

Kolding Havn har eksisteret siden 1843 og er i dag en af Danmarks 10 største havne. Kolding Havn er en moderne havn og ekstrem udviklingsorienteret med et blomstrende erhvervsliv, hvor omkring 800 mennesker har sin daglige gang. 

Geograftisk Have en en botanisk have i Kolding, hvor træer, buske og urter er plantet sammen efter oprindelsesland. Haven opstod i starten af 1900-tallet, hvor Aksel Olsen importerede nye blomster og plantearter fra Østasien. 

Ruten starter på Koldings ikoniske Havn i et unikt havnemiiljø med rå kraner, industri og store skibe, hvor turen herefter går til Kolding centrum og mod Slotssøen, hvor Hendes Majestæts robåd ligger klar og deltagerne får det flotteste udsyn til Koldinghus. Vi skal forbi og igennem flere af byens seværdigheder som bl.a. Geografisk Have og et flot opløbsstykke med flot udsyn til Kolding Fjord. 

Vi kan ikke løbe fra det let-kuperede terræn, men vi kan nyde et af Danmarks mest underholdende og flotte halvmaratons med førsteparket til Koldings seværdigheder og sjove indslag fra vores samarbejdspartnere og sponsorer. Glæd dig fx til at “Easyfood – Danish Bakery” disker op med det lækreste bagværk på ruten.

Vi gør ikke noget halvt og giver den fuld gas på alle parametre for at skabe en uforglemmelig oplevelse til Kolding Half, hvor byens står sammen og #awholehalf med halv pris på masser af seværdigheder og oplevelser.

Kolding Half byder også på 5 km samt en 1 mil / Børneløbet.

Starttidspunkter for alle distancer

Halvmaraton:
Starttidspunkt: kl. 12.00

5 km:
Starttidspunkt: kl. 12.12 

1 mil / Børneløbet: 
Starttidspunkt kl. 12.20  

Scroll to top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere